بیمه باربری

اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی

بیمه باربری

بیمه باربری آسماری خطرات و ریسک هایی که انواع بارهای دریایی، هوایی و زمینی با آن رو به رو می شوند را تحت پوشش قرار می دهد تا در هنگام بروز خسارت بتوان آن ها را جبران کرد. اگر به فکر تهیه بیمه بار برای بارهای داخلی، خارجی یا ترانزیت خود در مناطق آزاد هستید که بیشترین پوشش و بالاترین سقف پرداخت خسارت را داشته باشد، همین حالا درخواست مشاوره خود را ثبت کنید.

یکی از مهم‌ترین اجزای فعالیت‌های تجاری، حمل و نقل کالا است، اما با وجود پیشرفت‌های گسترده دانش و فناوری و توسعه زیر ساخت‌های حمل و نقل، همواره احتمال بروز مخاطرات برای محموله‌ها وجود دارد. خرید بیمه‌باربری یا حمل و نقل کالا با پوشش‌های مناسب، آرامش خاطر و اطمینان از امنیت سرمایه در برابر ریسک‌های محتمل و غیرقابل پیش‌بینی را فراهم می‌کند. با این بیمه‌نامه، شرکت بیمه آسماری در مقابل حق‌بیمه دریافتی، متعهد می‌شود چنانچه در جریان حمل کالا از نقطه‌ای به نقطه دیگر در نتیجه وقوع خطرهای موضوع بیمه، کالا تلف شده و یا دچار خسارت شد، زیان وارده را جبران کند. در ادامه بیشتر با بیمه بار و اهمیت استفاده از آن آشنا می شویم.

بیمه باربری چیست؟ یکی از پرکاربردترین انواع بیمه های حمل کالا

بیمه باربری یکی از انواع پرکاربرد بیمه است که تحت پوشش بیمه آسماری قرار دارد. بیمه نامه بار پوششی است که در آن بیمه گر در قبال دریافت حق بیمه، تعهد می کند هزینه های خسارت بار بیمه گذار را پرداخت کند. پوشش بیمه بار شامل خطراتی است که در هنگام جا به جایی بار از مبدا به مقصد مندرج در بیمه نامه رخ می دهد. این خطرات ممکن است منجر به تلف شدن یا وارد شدن خسارت به بار شوند. همچنین اگر بیمه گذار بر ساس قوانین بین المللی متحمل پرداخت هزینه گردد، زیان وارده به کالا توسط بیمه بار جبران شده و هزینه های آن نیز پرداخت می شود. برای اطلاع بیشتر از شرایط بیمه بار آسماری می توانید از کارشناسان حرفه ای ما مشاوره بگیرید.

انواع بیمه باربری؛ تقسیم بندی بیمه های باری در ایران

بیمه باربری به طور کلی به سه دسته مختلف تقسیم می شود. تقسیم بندی بیمه های باربری در ایران براساس موارد زیر انجام می گیرد:

محدوده تردد (داخلی، خارج، ترانزیت)

نوع وسیله حمل

نوع پوشش بیمه ای

بیمه بار آسماری همه انواع و دسته های بیمه بار را در مناطق آزاد تحت پوشش قرار می دهد تا با خیال راحت انواع بار خود را بیمه کنید.

انواع بیمه‌ باربری براساس مبدا و مقصد کالاها

یکی از مهم ترین تقسیم بندی های بیمه باربری، تقسیم بندی براساس محدوده تردد و حمل بار است. براساس محدوده جغرافیایی حمل بار می توان بیمه باربری را به دسته های زیر تقسیم کرد:

بیمه‌ باربری وارداتی

بیمه‌نامه باربری وارداتی بابت محمولاتی صادر می‌شود که از یک یا چند کشور خارجی به مقصد ایران حمل می‌شوند. با توجه به قوانين جاري کشور، خرید اين نوع بيمه‌‌نامه براي واردكنندگان اجباری است.

بیمه‌ باربری صادراتی

بیمه‌نامه باربری صادراتی بابت محمولاتی صادر می‌شود که از مبداء ایران به مقصد سایر کشورهای جهان حمل می‌شود. این نوع بیمه بار نیز اجباری بوده و نوع بیمه آن به شرایط فروش (اینکوترمز) بستگی دارد.

بیمه باربری ترانزیت

بیمه‌نامه باربری ترانزیت بابت محمولاتی صادر می‌شود که از یک یا چند کشور خارجی به یک یا چند کشور خارجی دیگر حمل می‌شود، به عبارت دیگر در این بیمه‌نامه، مبدا و مقصد حمل کالای بیمه شده ایران نیست اما کشور ایران در مسیر حمل قرار داشته و کالاها در محدوده مرزهای ایران حمل می شوند.

بیمه باربری داخلی

بیمه‌نامه باربری داخلی بابت محمولاتی صادر می‌شود که از یک یا چند مبداء در داخل کشور به سایر مقاصد کشور حمل شود، بنابراین مبدا و مقصد این نوع بیمه‌نامه در داخل کشور قرار دارد. بیمه‌نامه باربری داخلی تابع شرایط و مقررات داخل کشور است و برحسب توافق بیمه‌گر و بیمه‌گذار می‌تواند خطرات متنوعی را تحت پوشش قرار دهد.

انواع بیمه باربری براساس نوع وسیله حمل کالا

علاوه بر محدوده تردد، بیمه باری آسماری براساس وسیله حمل نیز به سه دسته متفاوت تقسیم می شود. انواع بیمه باری بر اساس حمل کننده بار به دسته های زیر تقسیم می شود:

بیمه باربری زمینی

پر مصرف ترین بیمه باری در ایران که در اکثر موارد برای حمل بارهای داخلی و ترانزیت بار مورد استفاده قرار می گیرد. هر باری که به صورت زمینی توسط کامیون ها یا قطار جا به جا می شود تحت پوشش این بیمه قرار می گیرد.

بیمه باربری دریایی

در بیمه بار دریایی معمولا وسیله حمل بار شامل کشتی، لنج، یارج و دبه است. معمولا این نوع بیمه از نوع بیمه باربری صادرات و واردات است.

بیمه باربری زمینی

پر مصرف ترین بیمه باری در ایران که در اکثر موارد برای حمل بارهای داخلی و ترانزیت بار مورد استفاده قرار می گیرد. هر باری که به صورت زمینی توسط کامیون ها یا قطار جا به جا می شود تحت پوشش این بیمه قرار می گیرد.

دقت براساس نوع وسیله، پوشش های بیمه ای متفاوت خواهد بود و ممکن است موارد و خطرات تحت پوشش افزایش یا کاهش داشته باشد. در بیمه های دریایی علاوه بر بیمه بار، از بیمه کشتی نیز استفاده می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه بیمه کشتی آسماری مراجعه کنید.

انواع خسارت در بیمه باربری برحسب بیمه‌نامه‌های باربری داخلی، پرمصرف‌ترین بیمه باری

از آنجایی که بیمه باری داخلی خصوصا از نوع بیمه باری زمینی، پرمصرف ترین و پرکاربردتری بیمه باری آسماری است، آشنایی با خطرهای تحت پوشش آن اهمیت زیادی دارد. در این نوع بیمه معمولا خطرهای تصادف، تصادم وسیله نقلیه و آتش سوزی روی وسیله نقلیه بیمه می‌شوند. با موافقت بیمه‌گر و بیمه‌گذار می‌توان خطرهای بارگیری و تخلیه، پرت شدن محموله از روی وسیله حمل، سرقت، برخورد محموله با اجسام خارجی، زلزله، سیل، انفجار و صاعقه را نیز بیمه کرد. علاوه بر این شما می توانید از سایر خدمات بیمه آسماری برای پوشش گسترده تر خسارات خود استفاده کنید. بیمه شخص ثالث آسماری در جابه جایی بار زمینی و توسط کامیون ها می تواند خسارت های ناشی از تصادف را تا حد زیادی پوشش دهد.

معرفی پوشش‌ها بیمه ای و خطرات تحت پوشش در بیمه‌نامه‌های باربری

بر اساس نوع پوشش بیمه ای می توان انواع بیمه باربری را در ۴ دسته مختلف قرار داد. این دسته ها با نام کلوز A، B و C شناخته می شوند. یکه دسته اضافه نیز با نام Total loss وجود دارد. هر کدام از این کلاس ها خطرات و ریسک های متفاوتی را تحت پوشش قرار می دهند. در ادامه با انواع پوشش بیمه ای آشنا می شویم:

خطرات بیمه‌شده تحت شرایط A :

بیمه باری تحت شرایط A کامل ترین نوع پوشش بیمه باربری است که در آن کلیه خطرهایی که حین حمل محمولات را تهدید می کنند تحت پوشش بیمه باری قرار دارند. البته معمولا مواردی به عنوان استثنائات در بیمه تحت شرایط A قید می شوند که باید به آن ها توجه داشته باشید.

خطرات بیمه شده تحت شرایط B :

بیمه باری تحت شرایط B علاوه بر کلیه خطر های بیمه شده تحت شرایط C مواردی مانند خطرهای زلزله، آتشفشان، صاعقه، به دریا افتادن کالا از کشتی، آبدیدگی از آب شور و شیرین در نتیجه ورود آب دریا، دریاچه یا رودخانه به شناور، وسیله حمل زمینی، کانتینر و انبار کالا و تلف کلی هر بسته کامل از کالا حین بارگیری یا تخلیه از شناور را نیز تحت پوشش قرار می دهد.

خطرات بیمه‌شده تحت شرایط C :

در پوشش بیمه باری کلوز C، انواع آتش سوزی، انفجار، به گل نشستن، غرق، واژگونی یا از ریل خارج شدن وسیله حمل زمینی، تصادم با اجسام خارجی، تخلیه کالا در بندر اضطراری، زیان همگانی، تفدیه و به دریا انداختن کالا، سهم الشراکه بیمه‌گذار از زیان همگانی و هزینه های نجات تحت پوشش بیمه باری قرار دارد.

بیمه باری خسارت کلی (total loss):

یکی از انواع دیگر پوشش بیمه باری، Total loss نام دارد که تنها خسارت از بین رفتن کامل محموله را تحت پوشش قرار می دهد. این بیمه نامه زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که کالا در یک حادثه مانند آتشسوزی، غرق شدن یا مفقود شدن به طور کامل از بین رفته و هزینه تعمیر یا نجات آن بیشتر از ارزش کالا باشد.

معرفی مواردی که تحت پوشش بیمه باربری قرار ندارند

با اینکه پوشش بیمه باری بسیار گسترده است اما کلوزهای A,B,C به هیچ عنوان موراد زیر را تحت پوشش قرار نمی دهند:

تلف شدن، آسیب دیدن یا هزینه ناشی از ناکافی بودن یا نامناسب بودن بسته بندی یا آماده سازی کالای مورد بیمه برای حمل، مشروط بر اینکه بسته بندی یا آماده سازی قبل از شروع این بیمه انجام شده یا بوسیله بیمه‌گذار یا کارکنان او انجام شده باشد و تحمل مقابله با حوادث معمول در سفر بیمه شده را نداشته باشد.

تلف شدن، آسیب دیدن یا هزینه‌های که مستقیم یا غیر مستقیم به علت یا ناشی از کاربرد هر نوع سلاح یا وسیله ای باشد که با انرژی اتمی یا شکست هسته ای و یا ترکیب هسته ای یا واکنش مشابه دیگر با نیرو یا ماده رادیواکتیو کار کنند

تلف شدن، آسیب دیدن یا هزینه ناشی از ورشکستگی یا اعسار مالکان، مدیران، اجاره کنندگان یا گردانندگان کشتی یا قصور در انجام تعهدات مالی از طرف یکی از آنها

تلف شدن، آسیب دیدن یا هزینه ای که علت آن تاخیر باشد، حتی اگر این تاخیر ناشی از خطرات بیمه شده باشد

عدم قابلیت دریانوردی کشتی یا شناور یا نامناسب بودن کشتی یا شناور برای حمل این کالای مورد بیمه

نشت و ریزش عادی، کسری عادی وزن یا حجم و یا فرسودگی و پوسیدگی عادی کالای مورد بیمه

تلف شدن، آسیب دیدن یا هزینه قابل انتصاب به سوء عمل ارادی بیمه‌گذار

تلف شدن، آسیب دیدن یا هزینه به علت عیب ذاتی یا ماهیت مورد بیمه

نامناسب بودن کانتینر یا وسیله حمل جهت حمل سالم مورد بیمه

جنگ، اعتصاب

بنابراین قبل از خرید بیمه باری و تهیه بیمه باربری آسماری باید به این نکته توجه کنید که ممکن است بعضی از خطرات احتمالی شما به هیچ عنوان تحت پوشش قرار نداشته باشد. با این حال، آسماری گسترده ترین پوشش بیمه باری را در اختیار شما قرار خواهد داد. علاوه بر این شما می توانید گسترده ترین خدمات بیمه درمانی  را نیز از آسماری دریافت کنید.

راهنمای دریافت خسارت بیمه‌نامه باربری

بیمه باری خسارت های مختلفی که ممکن است در هنگام حمل بار رخ دهد را تحت پوشش قرار می دهد. اما در صورت بروز خسارت چگونه باید خسارت بیمه باری را دریافت کنیم؟ بیمه‌گذار باید به محض اطلاع از وقوع خسارت مراتب در اولین فرصت ممکن و حداکثر ظرف ۵ روز موضوع را به آسماری اعلام و درخواست اعزام و بازدید کارشناس از محموله خسارتی را ارائه کند. کارشناسان آسماری در اسرع وقت برای تعیین میزان خسارت اعزام خواهند شد.

برای اینکه در دریافت خسارت با مشکلی رو به رو نشوید باید نکات زیر را رعایت کنید:

در موارد وقوع خسارت، باید از هرگونه سازش و یا مصالحه با مسئول ایجاد خسارت خودداری شود.

هرگونه اقدام معقول که جهت رفع یا به حداقل رساندن خسارت مؤثر است باید انجام شود.

امکان اقامه دعوی و احقاق حق علیه حمل کنندگان، تحویل گیرندگان کالا یا هر شخص ثالث باید کاملاً حفظ شود.

در مواردی که از سالم بودن کامل کالای بیمه شده اطمینان نباشد، نباید رسید بدون قید و شرط به متصدیان حمل داده شود و با درج موضوع در بارنامه یا رسیدی که به متصدیان حمل می‌دهند، حق مطالبه خسارت باید محفوظ نگه داشته شود.

هرگاه موقع تحویل گرفتن کالای بیمه شده، زیان یا آسیبی مشهود نباشد، بیمه‌گذار یا نمایندگان و یا ذی‌نفعان وی باید حداکثر ظرف سه روز از تاریخ تحویل گرفتن کالا و اطلاع از خسارت، مراتب را به طور کتبی با پست سفارشی یا اظهارنامه به متصدیان حمل اعلام کنند.

علاوه بر موارد بالا، در مواردی که موسسه حمل تمام یا قسمتی از کالای بیمه شده را به بیمه‌گذار یا نمایندگان و یا ذی‌نفعان وی تحویل ندهد، آنها موظفند پس از تنظیم صورت مجلس کسر تخلیه، گواهی کتبی عدم تحویل را از موسسه مزبور بخواهند. در صورتی که گواهی عدم تحویل در موعدهای مقرر در بیمه نامه صادر نشود، بیمه‌گذار یا نمایندگان و یا ذی‌نفعان وی باید حداکثر طی یک هفته با اظهارنامه رسمی از موسسه حمل درخواست خسارت کرده و مراتب را به بیمه گر اطلاع دهند.

مدارک مورد نیاز برای صدور بیمه‌نامه باربری

به منظور صدور بیمه‌نامه‌های باربری آسماری، بیمه‌گذار یا ذی‌نفع باید ابتدا فرم پیشنهاد بیمه‌نامه‌های باربری را تکمیل، امضا و مهر نماید. سپس نوبت به ارسال تصویر فاکتور یا پیش فاکتور توسط بیمه گذار می رسد. واحدهای صدور بیمه آسماری، پس از بررسی و تعیین نرخ حق‌بیمه، مبلغ حق بیمه را به بیمه‌گذار اعلام و در صورت موافقت، نسبت به صدور بیمه نامه اقدام می‌کنند. با استفاده از خدمات بیمه آسماری در مناطق آزاد می توانید در سریع ترین زمان ممکن بیمه باری خود را دریافت نمایید.

مدارک لازم برای بررسی خسارت در بیمه باری

برای دریافت خسارت ناشی از حوادث در بیمه باربری آسماری، باید مدارک زیر را ارائه کنید:

فرم تکمیل شده اعلام خسارت

رونوشت بیمه‌نامه و الحاقیه‌های مربوطه

سایر مدارکی که در شرایط خصوصی بیمه نامه درج شده است

رونوشت (غیر فتوکپی) بارنامه حمل، فاکتور، صورت بسته بندی، گواهی مبدأ و گواهی بازرسی کالا در مبدأ، در صورتی که بیمه نامه دارای بانک ذی‌نفع باشد، اسناد مذکور باید توسط بانک مربوطه تایید شود

با خرید بیمه باربری از بالاترین سطح پوشش بیمه باربری برخوردار شوید

بیمه باری آسماری با پوشش گسترده در هنگام حمل و نقل کالا خارجی، داخلی و ترانزیت با انواع وسایل حمل دریایی، زمینی و هوایایی بهترین گزینه برای افرادی است که می خواهند از بالاترین سطح پوشش بیمه ای با قیمت مناسبی برخوردار شوند. بیمه آسماری با پرداخت بالاترین سقف خسارت خیال شما را از بابت بروز مشکلات در هنگام جا به جایی بار راحت خواهد کرد. بنابراین اگر به دنبال بهترین پوشش بیمه باری در ایران هستید، همین حالا درخواست مشاوره خود را ثبت کنید. مشاوران حرفه ای ما مشتاق شنیدن صدای گرم شما و پاسخگویی به سوالات هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر نیز می توانید با شماره تلفن ۰۲۱۴۳۴۱۷ تماس حاصل نمایید.

بارنامه رسمی و غیر رسمی در حمل و نقل داخلی چه تفاوتهایی دارند؟

بارنامه رسمی توسط دولت چاپ و طی مقررات از طریق سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در اختیار موسسات و شرکتهای حمل ونقل (شامل وانت و کامیونت نمی شود) قرار داده می شود ولی بارنامه غیر رسمی توسط هر موسسه حمل به طور مستقل صادر شده و امکان کنترل و نظارت بر آن بسیار محدودتر از بارنامه رسمی است.

کالای متروکه چه نوع کالایی می باشد؟

کالاهایی است که مدت توقف قانونی آنها در اماکن گمرکی یا انبار اختصاصی پایان یافته و ترخیص نشده باشد.

منظور از طبقه بندی انواع اصطلاحات اینکوترمز چیست؟

به طور کلی انواع اصطلاحات خرید اینکوترمز را می‌توان براساس حرف اول هر اصطلاح در۴ گروه C,D,E,F طبقه بندی نمود. CPT , DDP, EXWORKS, FOB به ترتیب در گروههای C,D,E,F قرار دارند.

اینکوترمز چه اهمیتی برای بیمه باربری دارد؟

اینکوترمز در واقع تعیین کننده وظایف و مسئولیت‌های خریدار و فروشنده و تعیین کننده نقطه ای است که مسئولیت از فروشنده به خریدار منتقل می گردد و دقیقأ از همین جاست که مسئولیت شرکت بیمه آغاز می‌گردد. همچنین، طبقه نوع خرید تعیین کننده حداکثر درصد ارزش اضافی است که بیمه گذار در صورت تمایل می‌تواند کالای مورد بیمه خود را به مبلغی بیشتر از مبلغ مندرج در پروفرما بیمه نماید.

چک سپرده(تضمین) قرارداد بیمه حمل و نقل داخلی چه مشخصاتی باید داشته باشد؟

۱- بدون درج تاریخ

۲- در وجه: بیمه ملت (بدون درج بابت …)

۳- بدون مغایرت حروفی و عددی

۴- بدون پشت نویسی

مدت انقضای مدت (مهلت اعلام خسارت ) بیمه نامه های تحت کلوزهای C ،C+،B، A چه مدت می باشد؟

در مورد حمل هوایی ۳۰ روز پس از رسیدن هواپیمای حامل کالا به فرودگاه کشور مقصد یا به محض رسیدن کالا به مقصد نهایی مندرج در بیمه نامه (معمولأ انبار بیمه‌گذار)  هر کدام که زودتر تحقق یابد.

در مورد حمل زمینی ۶۰ روز پس از ورود کالا به مرز زمینی کشور مقصد یا به محض رسیدن کالا به مقصد نهایی مندرج در بیمه نامه (معمولأ انبار بیمه‌گذار) هر کدام که زودتر تحقق یابد.

در مورد حمل دریائی، ۶۰ روز از تخلیه کالا در بندر کشور مقصد یا به محض رسیدن کالا به مقصد نهایی مندرج در بیمه نامه (معمولأ انبار بیمه‌گذار) هر کدام که زودتر تحقق یابد.

مدت‌های یاد شده در این ماده با درخواست بیمه گذار و موافقت بیمه گر و پرداخت حق بیمه اضافی قابل تمدید می‌باشد.

مدت اعتبار بیمه نامه های باربری داخلی چه مدت می باشد؟

۸ روز پس از رسیدن کالا به انبار مؤسسه حمل و نقل یا به محض رسیدن کالا به انبار بیمه‌گذار هر کدام که زودتر تحقق یابد.

مدت اعتبار (مهلت شروع به حمل) بیمه نامه های باربری وارداتی و صادراتی چه مدت می باشد؟

مطابق با ماده ۲۰ شرایط عمومی بیمه باربری _صادراتی ، بیمه گذار موظف است کالای موضوع بیمه نامه را حداکثر در مدت دو سال از تاریخ صدور بیمه نامه حمل نماید. در غیر این صورت بیمه نامه فاقد اعتبار بوده و بیمه گر تعهدی نسبت به جبران خسارت های مربوط به محمولاتی که بعد از مهلت مقرر حمل می‌گردد، ندارد. البته حق بیمه مربوط به محمولات حمل نشده با توجه به مستندات ارائه شده توسط بیمه گذار قابل استرداد خواهد بود.

کدامیک از انواع پوششهای بیمه باربری برای وارد کنندگان و صادرکنندگان کالا مناسب تر است؟

مناسب بودن فقط در کاملتر (گرانتر) بودن پوشش بیمه ای خلاصه نمی شود بلکه نوع کالا و مقدار حداکثر حق بیمه ای که بیمه گذار حاضر است برای خرید پوشش بیمه ای پرداخت نماید نیز در تعیین پوشش بیمه  مناسب، موثر خواهد بود.

چه کسانی می توانند ذینفغ بیمه باربری باشند؟

۱- صاحب کالا( محموله )

۲- بانک گشایش کننده اعتبار

۳- هر بیمه گذار ثالثی که نسبت به مورد بیمه (کالا) دارای نفع بیمه ای باشد.

آیا تخفیف عدم خسارت در تمدید بیمه نامه باربری نیز اعمال می‌شود؟

بیمه باربری صرفأ جهت حمل یکباره و یا به دفعات یک محموله با ارزش مشخص صادر می شود از این رو بیمه نامه پس از انجام حمل خاتمه می یابد و تخفیف عدم خسارت نخواهد داشت.

آیا خسارات ناشی از محموله یک وسیله نقلیه تحت پوشش بیمه باربری می باشد؟

موضوع بیمه باربری فقط کالای مورد بیمه (محموله) است و از این رو خسارات ناشی از محموله را جبران نمی نماید.

جبران خسارت یک محموله که از یک طرف تحت پوشش بیمه باربری است و مقصر حادثه نیز دارای بیمه نامه شخص ثالث باشد به چه صورت انجام می شود؟

مازاد تعهدات خسارت مالی بیمه نامه شخص ثالث تا مبلغ خسارت قابل پرداخت به عهده بیمه باربری خواهد بود.

مسئولیت متصدی حمل در بیمه نامه و قرارداد داخلی تحت چه شرایطی بیمه می گردد؟

تنها در صورتی متصدی حمل بودن، بیمه گذار است که می توان با افزایش نرخ مشخصی مسئولیت متصدی حمل را بیمه نمود و در نتیجه از تعقیب و بازیافت (Recovery) متصدی حمل مقصر حادثه صرف نظر نمود.

بیمه نامه باربری داخلی موردی و قرارداد بیمه باربری حمل ونقل داخلی چه تفاوتهائی دارند؟

در بیمه نامه موردی برای هر حمل یک بیمه نامه مجزا صادر گردیده و می بایست که مبلغ حق بیمه هر بیمه نامه قبل از حمل به حساب بیمه گر واریز شود ولی در قرارداد بیمه باربری ، بیمه گذار پس از انعقاد قرارداد نسبت به درج مشخصات هر حمل در جدول پیوست قرارداد اقدام نموده و در نهایت مبلغ حق بیمه با صدور الحاقیه در دوره های مشخص زمانی (مثلاً هر دو هفته یک بار) تعیین و پرداخت می گردد. .به این ترتیب با رعایت مفاد قرارداد، کلیه محموله های بیمه گذار در کلیه ساعات شبانه روز تحت پوشش بیمه قرار می گیرد.

علت اینکه برخی از بیمه گذاران و یا ترخیص کنندگان ایشان علیرغم حمل محموله و به مقصد رسیدن کالای وارداتی درخواست صدور بیمه نامه می نمایند، چیست ؟

ارائه یک بیمه نامه باربری معتبر صادر شده توسط یک شرکت بیمه ایرانی شرط  لازم جهت ترخیص کالای وارداتی از گمرک می باشد. در این موارد معمولاً بیمه نامه با پوشش Total Loss و با حداقل حق بیمه صادر می شود و به این دلیل است که بیمه تشریفاتی و یا  بیمه گمرکی نامهای دیگری است که برای این نوع بیمه نامه بکار برده می‌شود.

فاصله میان مبداء و مقصد چه تأثیری در تعیین نرخ حق بیمه باربری دارد؟

به طور کلی بعد مسافت به طور مستقیم تأثیری در تعیین نرخ حق بیمه بیمه باربری ندارد  اما می تواند در کنار سایر فاکتورها در تحلیل کلی ریسک مورد توجه قرار گیرد.

تفاوت قرارداد عمومی بیمه باربری داخلی و قرارداد بیمه مسئولیت متصدیان حمل و نقل زمینی (داخلی) که جزو بیمه های مسئولیت می باشد چیست؟

برخی از تفاوتها به شرح زیر می باشد : قرارداد عمومی بیمه حمل ونقل داخلی: – هنوز اجباری نشده – خسارت قابل پرداخت صرفنظر از تقصیر و یا عدم تقصیر متصدی حمل به صاحب کالا پرداخت می شود. –بیمه گر پس از پرداخت خسارت، حق مراجعه به شرکت حمل و نقل طرف قرارداد جهت بازیافت خسارت (Recovery) را دارد مگر اینکه بیمه گذار (موسسه حمل) پوشش مسئولیت متصدی حمل را نیز خریداری کرده باشد.– نرخ حق بیمه (جهت پوششهای یکسان) بمراتب بیشتر از نرخ بیمه مسئولیت متصدیان حمل و نقل زمینی (داخلی)است.

قرارداد بیمه مسئولیت متصدیان حمل و نقل زمینی (داخلی): –برای صادر کنندگان بارنامه رسمی یک الزام قانونی و اجباری است.– خسارت قابل پرداخت فقط در صورتی که شرکت حمل و نقل طرف قرارداد به عنوان مقصر حادثه و مسئول جبران خسارت شناخته شود به صاحب کالا پرداخت می گردد. –بیمه گر پس از پرداخت خسارت، حق مراجعه به شرکت حمل و نقل طرف قرارداد جهت بازیافت خسارت (Recovery) را ندارد.– نرخ حق بیمه (جهت پوششهای یکسان) بمراتب کمتر از نرخ قرارداد عمومی بیمه باربری داخلی است.

مقدار فرانشیز انواع بیمه نامه‌ها و پوششهای بیمه باربری چقدر است؟

تا چندی پیش اعمال فرانشیز فقط در کلوز B و آن هم به استثناء خسارت عدم تحویل و خطرات مندرج در ردیف ۱ این کلوز مطرح بود ولی با توجه به شرایط بازار بیمه و نیازهای بیمه گذاران موضوع اعمال فرانشیز در سایر پوشش ها به عنوان عامل متعادل کننده نرخ‌های موجود نیز اعمال گردیده و مقدار آن برحسب نظر بیمه گر متفاوت می‌باشد.

استعلام بیمه شخص ثالث

برای استعلام قیمت بیمه‌نامه شخص ثالث فرم زیر را پر…

بیمه باربری

بیمه باربری آسماری خطرات و ریسک‌هایی که انواع بارهای…

بیمه آتش‌سوزی

آتش‌سوزی هر ساله هزاران میلیارد خسارت بر جای می‌گذارد و بیمه…